παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
 
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 

Ανάπτυξη

Είναι μαγευτικό να παρακολουθείς την ανάπτυξη του παιδιού σου. Σχεδόν μέρα με την μέρα ανακαλύπτουν, γονιός και παιδί, νέες δεξιότητες και δυνατότητες.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς κάποια αναπτυξιακά στάδια ορόσημα, γιατί όσο πιο νωρίς εντοπιστεί το παραμικρό πρόβλημα στην ψυχοκινητική εξέλιξη του παιδιού, τόσο πιο εύκολα αντιμετωπίζεται και πολλές φορές διορθώνεται πλήρως.

Αντίθετα, ακόμα και χωρίς να υπάρχει κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα στο παιδί, αν καθυστερήσουμε την εκπαίδευσή του πέραν κάποιας κρίσιμης ηλικίας, μπορεί εμείς, άθελά μας, να του δημιουργήσουμε πρόβλημα. Ηλικιακά το παιδί χαρακτηρίζεται ως νεογνό τον 1ο μήνα της ζωής του, βρέφος το 1ο χρόνο, νήπιο τα πρώτα 5 χρόνια, σχολικής ηλικίας τα ακόλουθα περίπου 5 χρόνια, μέχρι σταδιακά να βγει από την παιδικότητα και να ωριμάσει σε ενήλικο μέσα από τη φάση του έφηβου. Αυτή η ενότητα σκοπό έχει να σας ταξιδέψει μέσα από τις διαφορετικές φάσεις ψυχοκινητικής ανάπτυξης του παιδιού.

Πριν ξεκινήσετε την περιήγησή σας στις διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης, και αρχίσετε να αναρωτιέστε τι κάνει, τι δεν κάνει ακόμα και γιατί το παιδί σας, καλό είναι να γνωρίζετε ότι τα παιδιά, ακόμα και δίδυμα αδέρφια που μεγαλώνουν στον ίδιο χώρο, έχουν διαφορετικούς ρυθμούς ωρίμανσης. Τις περισσότερες φορές ένα παιδί κατακτά νωρίς ένα τμήμα της ανάπτυξης (πχ αδρή κινητικότητα οπότε περπατά νωρίς), όμως μπορεί να καθυστερήσει σε ένα άλλο (πχ στον λόγο και να μιλήσει αργά).Ειδικά τα πρόωρα μωρά είναι άδικο να τα συγκρίνουμε με τα συνομήλικα τους παιδιά, μια που είναι φυσικό να καθυστερήσουν λίγο, μέχρι τουλάχιστον την διορθωμένη-πραγματική τους ηλικία.Κλείνοντας την εισαγωγή, θα ήθελα να σας μεταφέρω, την άποψη του Ronald S.Illingworth, παιδίατρου και για πολλούς πατέρα της αναπτυξιολογίας, σχετικά με τα φυσιολογικά όρια.

Τα Φυσιολογικά όρια

"Είναι αδύνατο να καθοριστούν τα φυσιολογικά όρια της ανάπτυξης. Τα παρακάτω αντιπροσωπεύουν φυσιολογικά παιδιά που βρίσκονται στα ακραία σημεία φυσιολογικής ανάπτυξης. Μπορεί να πει κανείς ότι όσο πιο μακριά βρίσκεται ένα παιδί από το μέσο όρο σε μία μέτρηση, τόσο πιο πιθανό είναι να μην αναπτύσσεται φυσιολογικά."

Χαμόγελο: 3 ημερών - περίπου 7 εβδομάδες
Στιγμιαίο κάθισμα χωρίς στήριξη: 5 μήνες - 12 μήνες
Περπάτημα χωρίς βοήθεια: 8 μήνες - 4 χρόνια
Έλεγχος σφικτήρα κύστης: 15 μήνες - 10 χρόνια
Ομιλία, φράσεις: 10 μήνες- 5 χρόνια

Ronald S.Illingworth

Βρέφος Νήπιο Σχολική ηλικία Εφηβεία Παιχνίδια Λόγος
βρέφος και ανάπτυξη, παιδίατρος, Ρέθυμνο νήπιο και ανάπτυξη, παιδίατρος, Ρέθυμνο σχολική ηλικία και ανάπτυξη, παιδίατρος, Ρέθυμνο εφηβεία και ανάπτυξη, παιδίατρος, Ρέθυμνο παιχνίδια, παιδίατρος, Ρέθυμνο λόγος και ανάπτυξη, παιδίατρος, Ρέθυμνο

Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας.
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73, Ρέθυμνο Κρήτη | Τηλ.: 28310 20100 |Κινητό: 6977989326 |Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube, παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο youtube. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο twitter. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε το blog μου. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη.