παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

3) Να μειώσουμε την φαγούρα (κνησμό) και τον ερεθισμό (φλόγωση)

Τοπικά κορτικοστεροειδή (π.χ. Filocot, Lomeson cream-oint. 0,05%, Synalar sol-cream 0,015%, Celestoderm cream 0,1%, Propioform lotion-cream 0,05% Elocon, Advantan, Flixotide, κ.α.)
Χρησιμοποιούνται συχνά για την αντιφλογιστική(μειώνουν τον ερεθισμό) και αντικνησμώδη(μειώνουν την φαγούρα) δράση τους.
Κατά τη χρησιμοποίηση τους θα πρέπει να φροντίσουμε:

  1. να τα απλώνουμε αμέσως μετά το μπάνιο ή τα μουσκέματα (καλύτερη απορρόφηση)
  2. να μη τα χρησιμοποιούμε συχνότερα από 2 φορές την ημέρα και σίγουρα όχι για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών
  3. να προτιμούμε τα στεροειδή με την πιο ελαφρά δραστικότητα (υδροκορτιζόνη) ειδικά όταν πρόκειται για το πρόσωπο
  4. να μεσολαβεί τουλάχιστον μια ώρα πριν να επαλείψουμε με την ενυδατική κρέμα.

Προσοχή! την απόφαση για την χορήγηση ή όχι, καθώς και για το ποιο σκεύασμα, πρέπει πάντοτε να την παίρνει ο γιατρός του παιδιού.

Προσοχή! κορτιζονούχα φάρμακα από το στόμα, δεν πρέπει να χορηγούνται για ένα νόσημα χρόνιο που δεν απειλεί τη ζωή του παιδιού.


Αντιισταμινικά φάρμακα από το στόμα
(π.χ. Fenistil, Phenergan, Atarax, Xozal, Aerius, Zirtek κ.α.)
Χορηγούνται συχνά, παρόλο που δεν έχει τεκμηριωθεί η αξία τους. Μειώνουν την φαγούρα και με την κατευναστική δράση τους, ανακουφίζουν τα παιδιά, ειδικά κατά την περίοδο των εξάρσεων.

Προσοχή! την απόφαση για την χορήγηση ή όχι, το σκεύασμα, καθώς και για την δόση, πρέπει πάντοτε να την παίρνει ο γιατρός του παιδιού.

Προσοχή! Τοπικά αντιισταμινικά φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, γιατί όχι μόνο δεν ανακουφίζουν από τον κνησμό, αλλά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής.


Τοπικά ανοσοτροποποιητικά φάρμακα –tacrolimus, pimecrolimus (Elidel, Protopic, Aregen) Πρόκειται για πολλά υποσχόμενα «αντι-αλλεργικά» φάρμακα. Μοιάζει να χτυπάνε το κακό στην ρίζα του, σταματώντας τα αμυντικά κύτταρα του δέρματος, αποτρέποντας την εξέλιξη της αλλεργικής αντίδρασης. Δεν είναι κορτιζονούχα και μπορούν να χορηγούνται για μεγάλο διάστημα. Έχουν πολύ καλά αποτελέσματα, ειδικά σε παιδιά μεγαλύτερα των 2 χρόνων, που τα τοπικά κορτικοστεροειδή απέτυχαν ή το έκζεμα είναι έντονο σε σημεία, όπως το πρόσωπο και ο λαιμός, όπου υπάρχει φόβος τα στεροειδή αν χορηγηθούν για μακρό χρονικό διάστημα να προκαλέσουν ατροφία του δέρματος.. Μοναδικό ίσως μειονέκτημα η έλλειψη μακροχρόνιας εμπειρίας.

Προσοχή! την απόφαση για την χορήγηση ή όχι, για το χρονικό διάστημα της θεραπείας, καθώς και για το ποιο σκεύασμα, πρέπει πάντοτε να την παίρνει ο γιατρός του παιδιού.

Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας. twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες