παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία του παιδιού

Στα βρέφη, η νόσος είναι γενικά πιο οξεία και οι βλάβες συνήθως ξεκινούν από τα μάγουλα και μετά επεκτείνονται στο υπόλοιπο πρόσωπο, στο τριχωτό της κεφαλής, στο λαιμό, στους καρπούς, στα χέρια και στις εκτατικές-εξωτερικές- επιφάνειες των άκρων(αγκώνες και γόνατα). Συνήθως η περιοχή της πάνας μένει ελεύθερη από βλάβες. Αρχικά, παρουσιάζονται κοκκινίλες που προκαλούν έντονη φαγούρα, με το βρέφος να προσπαθεί να ανακουφιστεί, τρίβοντας με μανία το προσωπάκι του στα σεντονάκια του ή στα ρούχα της μαμάς του.

Το ήδη ξηρό και ερεθισμένο, ευαίσθητο βρεφικό δέρμα τραυματίζεται και «αγριεύει» όλο και περισσότερο. Συχνά, επακόλουθο της καταστροφής του δέρματος είναι η τοπική επιμόλυνση, οπότε σχηματίζεται πάνω στο ερεθισμένο δέρμα εφελκίδα- κάκαδο- σαν ξεραμένο μέλι. Σχισίματα πίσω από το πτερύγιο του αυτίού είναι χαρακτητιστικά του βρεφικού εκζέματος

Στην προσχολική ηλικία (3-5 χρονών), υπάρχει μια τάση για ύφεση. Μερικά όμως παιδιά, συνεχίζουν ή ακόμα και πρωτοπαρουσιάζουν, ελαφρά εως μέτρια δερματίτιδα κυρίως πίσω από το γόνατο, στην μέσα πλευρά του αγκώνα, στους καρπούς και το λαιμό.

Στην σχολική ηλικία (>5χρονών), οι βλάβες εντοπίζονται κυρίως στις καμπτικές επιφάνειες των άκρων και έχουν τάση για λειχηνοποίηση(το δέρμα τοπικά γίνεται άγριο, ξηρό, καμιά φορά αλλάζει χρώμα και έχει έντονη φαγούρα).

Εάν το μεγαλύτερο των 5 χρονών παιδί, πρώτη φορά εμφανίσει έκζεμα, καλό είναι να αποκλείσουμε άλλες ασθένειες (ψωρίαση, αυτοάνοσα νοσήματα κ.α.)

Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας. twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες