παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Συχνά ερωτήματα


Πρέπει να διακόψω τον παιδικό σταθμό αν το παιδί παθαίνει ‘‘συχνά κρυολογήματα’’;

Τα περισσότερα βρέφη και νήπια με την είσοδό τους στον παιδικό σταθμό, προσβάλλονται από ΄΄ιογενείς΄΄ λοιμώξεις, με καταρροή, βήχα και χαμηλό πυρετό. Οι καταστάσεις αυτές είναι συνήθως ήπιες και δεν επηρεάζουν τη γενική κατάσταση του παιδιού, οπότε δεν χρειάζεται να διακόψουμε τον παιδικό σταθμό έστω και αν επαναλαμβάνονται στη διάρκεια του χρόνου. Αν όμως το παιδί περάσει σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού που χρειάζεται παρατεταμένη θεραπεία και επηρεάσει τη γενική του κατάσταση, τότε προτείνεται η αποφυγή του παιδικού σταθμού για λίγους μήνες, διότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα υποτροπής στους επόμενους μήνες.
Επιτρέπεται ένα παιδί με αναπνευστικά προβλήματα να συμμετέχει σε όλα τα αθλήματα;


Τα παιδιά με άσθμα μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες αρκεί η άσκηση να γίνεται με μέτρο και να μην παραλείπεται η φαρμακευτική τους αγωγή. Στο πιστοποιητικό υγείας πρέπει να καταγράφεται το φάρμακο και η δόση η οποία θα χορηγηθεί σε περίπτωση που το παιδί παρουσιάσει βρογχόσπασμο μετά την άσκηση. Οι γονείς και οι δάσκαλοι της γυμναστικής πρέπει να γνωρίζουν το φάρμακο και τη δόση που θα πρέπει να χορηγηθεί σε περίπτωση που το παιδί παρουσιάσει συμπτώματα βήχα ή σφυρίγματος. Τα λιγότερο ασθματογόνα αθλήματα που προτείνονται είναι η κολύμβηση, το τένις και το βόλεϋ. Τα παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα δικαιούνται να έχουν την ίδια φυσική δραστηριότητα με τα υπόλοιπα!

 


Πόσο βλάπτει τα παιδιά το κάπνισμα γονέων;

Στα πρώτα τρία χρόνια της ζωής η ανάπτυξη των πνευμόνων που έχει ξεκινήσει από την ενδομήτρια ζωή συνεχίζεται. Έτσι οι κυψελίδες που υπάρχουν κατά τη γέννηση σχεδόν διπλασιάζονται την περίοδο αυτή. Το κάπνισμα των γονέων αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα της διαδικασίας ανάπτυξης του πνεύμονα, με αποτέλεσμα τα παιδιά των καπνιστών να παρουσιάζουν συχνότερα αναπνευστικά προβλήματα. Πολλοί γονείς αισθάνονται ασφάλεια όταν καπνίζουν στη βεράντα ή κάτω από τον απορροφητήρα. Έχει όμως αποδειχτεί με επιστημονικές μελέτες ότι αυτό δεν ισχύει. Ιδιαίτερα βλάπτεται το έμβρυο από την έγκυο που καπνίζει. Έτσι αναμφίβολα η διακοπή του καπνίσματος σίγουρα αποτελεί ένα πολύτιμο δώρο των γονέων προς τα παιδιά τους που, στην αντίθετη περίπτωση, είναι καταδικασμένα να ζήσουν με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας. twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες