παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Τι είναι άσθμα;

Άσθμα είναι η συχνότερη χρόνια πάθηση της παιδικής ηλικίας και οφείλεται σε παροδική στένωση των βρόγχων από την επίδραση διάφορων ερεθισμάτων. Αποτέλεσμα της στένωσης αυτής είναι ο βήχας, ο συριγμός κατά τη διάρκεια της εκπνοής και, σε βαριές περιπτώσεις, η ΄΄δύσπνοια΄΄.

Τα ασθματικά συμπτώματα προκαλούνται από διάφορα ερεθίσματα όπως τα αλλεργιογόνα, οι ιογενείς λοιμώξεις, η σωματική κόπωση, ορισμένα φάρμακα και το παθητικό ή ενεργητικό κάπνισμα σε άτομα που έχουν κληρονομική προδιάθεση. Συνήθως για να πούμε ότι ένα παιδi έχει άσθμα πρέπει να έχει κι άλλα σημεία αλλεργίας, το ίδιο ή και οι γονείς του. Ένα παιδί που έχει ασθματικούς γονείς, ή σοβαρό έκζεμα και ρινίτιδα στην προσχολική ηλικία, έχει μεγάλη πιθανότητα να παρουσιάσει βρογχικό άσθμα.

Η πρόγνωση του παιδικού άσθματος στην Ελλάδα είναι καλή, δεδομένου ότι 2 στα 3 παιδιά σταματούν να έχουν συμπτώματα μετά το 10ο-12ο χρόνο της ζωής. Η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του άσθματος γίνεται με την χορήγηση εισπνεομένων βρογχοδιασταλτικών φαρμάκων με ειδική συσκευή (αεροθάλαμο). Αν τα παιδιά δεν μπορούν να συνεργαστούν στη χρήση των αεροθαλάμων, μπορεί να χορηγηθεί νεφελοποιητής για μικρό χρονικό διάστημα. Για την προφύλαξη από το άσθμα χορηγούνται κυρίως στεροειδή σε εισπνοές. Πρόσφατα για προφύλαξη προτείνονται τα αντιλευκοτριενικά φάρμακα από το στόμα με πολύ καλά αποτελέσματα. Τα φάρμακα αυτά χορηγούνται είτε σαν μασώμενα χάπια είτε με τη μορφή κόκκων κατάλληλα για τα βρέφη και τα νήπια και είναι ευκολόχρηστα. Τα αντιλευκοτριενικά φάρμακα φαίνεται ότι βοηθούν και στις περιπτώσεις υποτροπιάζοντα συριγμού μετά από βρογχιολίτιδα.

 

Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας. twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες