παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Τι είναι βρογχιολίτιδα;

 Η βρογχιολίτιδα είναι η οξεία λοίμωξης του αναπνευστικού που οφείλεται σε ιούς και προσβάλλει νωρίς τους μικρούς βρόγχους και τα βρογχιόλια, σε παιδιά κάτω των 2 ετών. Μεταδίδεται συνήθως από κάποιο άλλο άτομο, το οποίο υποφέρει από «κοινό κρυολόγημα». Τα συμπτώματα της βρογχιολίτιδας οφείλονται κυρίως στη στένωση των βρογχιολίων. Συνήθως ξεκινούν με συνάχι, βήχα και χαμηλό πυρετό. Μετά από 1-2 μέρες προστίθεται «βράσιμο» ή «χουρχουρητό» στην αναπνοή που ακούγεται στην εκπνοή και μπορεί να συνοδεύεται από «δύσπνοια». Τα συμπτώματα αυτά διαρκούν 3-4 μέρες και στη συνέχεια βελτιώνονται, εκτός από τον βήχα που συνεχίζεται για λίγο ακόμη.

Το κάπνισμα στο σπίτι χειροτερεύει την κατάσταση και επιβραδύνει την υποχώρηση των συμπτωμάτων. Η διάγνωση της βρογχιολίτιδας γίνεται από το γιατρό, χωρίς κάποια εργαστηριακή εξέταση. Όσο μικρότερο είναι το παιδί τόσο γρηγορότερα πρέπει να ζητάμε την ιατρική γνώμη και να μην επαναπαυόμαστε στη σκέψη ότι πρόκειται για απλό κρυολόγημα.

Η αντιμετώπιση της βρογχιολίτιδας χρειάζεται κυρίως στην καλή ενυδάτωση (πολλά υγρά) και αν αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει στο σπίτι, τότε είναι αναγκαία η νοσηλεία στο Νοσοκομείο για την ενδοφλέβια χορήγησή τους. Στις πιο βαριές περιπτώσεις ίσως χρειασθεί και χορήγηση οξυγόνου. Αν το παιδί παρουσιάζει υποτροπή των συμπτωμάτων της βρογχιολίτιδας και υπάρχει ιστορικό αλλεργίας, τότε μπαίνει σοβαρά η υπόνοια βρογχικού άσθματος.

Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας. twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες