παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Τι είναι η "δύσπνοια";

‘‘Δύσπνοια’’ είναι δυσκολία στην αναπνοή, η οποία στο μικρό παιδί φαίνεται από τις γρήγορες και ανώμαλες κινήσεις που κάνει ο θώρακας, η κοιλιά και τα πτερύγια της μύτης (δηλαδή τα ρουθούνια). Οι κινήσεις του θώρακα είναι πιο εμφανείς και φαίνονται σαν να τραβιέται προς τα μέσα το δέρμα ανάμεσα στις πλευρές και πάνω από την κορυφή του στέρνου (εισολκές).

 

 

Ένας αξιόπιστος δείκτης της σοβαρότητας της δύσπνοιας είναι η μέτρηση των αναπνοών σε ένα λεπτό σε ηρεμία (προτιμότερο κατά τη διάρκεια του ύπνου). Έτσι όταν ένα μικρό βρέφος έχει περισσότερες από 50 αναπνοές το λεπτό ή ένα νήπιο έχει περισσότερες από 40 αναπνοές το λεπτό, ο γονιός πρέπει να ανησυχεί και να ενημερώνει το γιατρό του.

Είναι σημαντικό το μωρό να μην κλαίει ούτε να έχει μόλις φάει, καταστάσεις κατά τις οποίες φυσιολογικά μπορεί να παρουσιάζει ταχύπνοια, ενώ πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1βαθμό Κελσίου αυξάνει κατά 10 τις αναπνοές το λεπτό (πχ ένα παιδί με 39ο πυρετό έχει μέχρι 60 ή 70 αναπνοές το λεπτό χωρίς να έχει δύσπνοια).

Βρέφος με δύσπνοια

Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας. twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες