παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Τι είναι "λαρυγγίτιδα"

Η λαρυγγίτιδα είναι μία κατάσταση που προσβάλλει ξαφνικά τα βρέφη και τα νήπια και προκαλεί στένωση του λάρυγγα, βήχα, βραχνάδα και δυσκολία στην αναπνοή. Οφείλεται και αυτή σε ιογενείς λοιμώξεις ή σπανιότερα μπορεί να είναι αλλεργικής αιτιολογίας. Στη λαρυγγίτιδα δεν έχουμε ποτέ ψηλό πυρετό. Συνήθως μετά από 1-2 μέρες με πρόδρομα συμπτώματα ρινίτιδας και βήχα, το παιδί ξυπνάει ξαφνικά τη νύχτα με βραχνό κλάμα και ξερό βήχα που μοιάζει με γαύγισμα σκυλιού και θόρυβο στην αναπνοή, κυρίως στη διάρκεια της εισπνοής.

Στην περίπτωση της λαρυγγίτιδας βάζουμε το παιδί να εισπνεύσει υδρατμούς είτε ανοίγοντας το παράθυρο και βγάζοντας το παιδί έξω στην υγρή ατμόσφαιρα, είτε ανοίγοντας τη βρύση της μπανιέρας και γεμίζοντάς την με ζεστό νερό ή ακόμα βράζοντας μια κατσαρόλα με νερό στο μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας.

 

Αν τα συμπτώματα συνεχίζονται τότε χρειάζεται επικοινωνία με τον γιατρό μας και ίσως άμεση μεταφορά του παιδιού στο Νοσοκομείο.

Βρέφος με λαρυγγίτιδα (baby with croup)

Λαρυγγίτιδα σε νήπιο

Ο γιός μου Ερμής ξύπνησε "κράζοντας"...

Η θεραπεία της λαρυγγίτιδας (CROUP's treatment)

Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας. twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες