παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Τι είναι οι θόρυβοι που ακούγονται στο στήθος

Στη διάρκεια της αναπνοής μπορεί να ακούγεται ένας θόρυβος, που περιγράφεται σαν «βράσιμο στο στήθος», «σφύριγμα», «χουρχουρητό» ή «γατάκια». Ο γονιός πρέπει να προσέξει αν ο θόρυβος είναι παροδικός ή μόνιμος και αν ακούγεται στη διάρκεια της εισπνοής ή της εκπνοής. Επίμονο «βράσιμο στο στήθος», κυρίως κατά τη διάρκεια της εκπνοής, προέρχεται από σπασμό και στένωση των βρόγχων και μπορεί να οφείλεται σε βρογχιολίτιδα ή βρογχικό άσθμα. Σε ένα βρέφος το «βράσιμο στο στήθος» μπορεί να οφείλεται σε απόφραξη της μύτης από εκκρίσεις στο ανώτερο αναπνευστικό. Χαρακτηριστικό σε αυτές τις καταστάσεις είναι ότι ο θόρυβος ελαττώνεται ή εξαφανίζεται μετά από καλό καθαρισμό της μύτης, είτε με το βήχα, είτε με ελαφρά χτυπήματα στον θώρακα.

Η κατάσταση αυτή χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή από το γιατρό. Τέλος, αν ο θόρυβος ακούγεται μόνο κατά τη διάρκεια της εισπνοής, τότε χρειάζεται άμεση ιατρική συμβουλή, γιατί σημαίνει ότι η απόφραξη μπορεί να είναι στο λάρυγγα ή την τραχεία.

Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας. twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες