παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Τι είναι πνευμονία;

 Με τον όρο πνευμονία εννοούμε την λοίμωξη των πνευμόνων από διάφορα μικρόβια ή ιούς που προκαλεί στο παιδί βήχα, πυρετό, ΄΄δύσπνοια΄΄ και γρήγορες αναπνοές. Η διάγνωσή της επιβεβαιώνεται με την ακτινογραφία θώρακα, η οποία συνήθως δείχνει το σημείο της βλάβης. Η αντιμετώπισή της συνίσταται στην χορήγηση αντιπυρετικών και εφόσον υπάρχει υπόνοια για μικροβιακή λοίμωξη χορηγούνται και αντιβιοτικά. Σήμερα με την έγκαιρη θεραπεία η πνευμονία θεραπεύεται και δεν προκαλεί στον πνεύμονα μόνιμη βλάβη.

Ένα παιδί με πυρετό και βήχα δεν σημαίνει πάντα ότι έχει πνευμονία. Το συνηθέστερο αίτιο αυτής της κατάστασης είναι οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού. Αρχίζουν με αδιαθεσία του βρέφους ή του μικρού παιδιού και ρινική καταρροή, όπου σταδιακά προστίθεται μέτρια πυρετική κίνηση (38,5oC) και βήχα. Η κατάσταση αυτή διαρκεί 2-3 ημέρες και στη συνέχεια υποχωρεί. Στις περιπτώσεις αυτές η χορήγηση αντιπυρετικών και πολλών υγρών συνήθως αρκεί. Αν όμως ο πυρετός παρατείνεται μετά από τρία-τέσσερα 24ωρα, είναι υψηλός και το παιδί έχει σοβαρή αδιαθεσία, επίμονο βήχα ή και γρήγορη αναπνοή (δύσπνοια), τότε χρειάζεται επικοινωνία με τον γιατρό διότι μπορεί η απλή λοίμωξη να εξελιχθεί σε πνευμονία.

Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας. twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες