παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Το αναπνευστικό σύστημα

Το αναπνευστικό σύστημα αποτελείται από τη μύτη, το στόμα, το φάρυγγα και το λαρύγγι που αποτελούν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και την τραχεία, τους βρόγχους και τους πνεύμονες που αποτελούν το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα.

Ο λάρυγγας, η τραχεία και οι βρόγχοι είναι μεγάλοι σωλήνες, που επιτρέπουν την ελεύθερη είσοδο και έξοδο αέρα από και προς τους πνεύμονες. Η τραχεία σύντομα χωρίζεται σε δύο βρόγχους, έναν για τον αριστερό και έναν για το δεξιό πνεύμονα. Οι βρόγχοι μόλις μπουν στους πνεύμονες διακλαδίζονται διαρκώς σε μικρότερα τμήματα μέχρι να φτάσουν στις μικρότερες διακλαδώσεις τους, τα λεγόμενα βρογχιόλια. Στις άκρες τους τα βρογχιόλια καταλήγουν στις κυψελίδες που μπορούμε να τις φανταστούμε σαν μικρές φυσαλίδες που μαζί με τα βρογχιόλια δίνουν την όψη τσαμπιού από σταφύλι.

Οι βρόγχοι σε όλο το μήκος τους περιβάλλονται από μυϊκές ίνες, οι οποίες όταν συσπώνται, στενεύουν τον αυλό(τη διάμετρο-το άνοιγμα τους). Το εσωτερικό των βρόγχων επαλείφεται από μία μεμβράνη που λέγεται βλεννογόνος. Ο βλεννογόνος παράγει μικρή ποσότητα βλέννας η οποίας βοηθά στην παγίδευση της σκόνης, των μικροβίων και άλλων σωματιδίων που εισέρχονται από τη μύτη και το στόμα.


Αν για κάποια αιτία οι βρόγχοι ή τα βρογχιόλια ερεθιστούν, τότε ο αυλός τους στενεύει, λόγω σπασμού των μυϊκών ινών, φλεγμαίνει και αυξάνεται η βλέννα, με αποτέλεσμα ο αέρας να περνάει με δυσκολία στους πνεύμονες.

Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας. twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες