παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Κλινική εικόνα

Η κλινική εικόνα διαφέρει ανάλογα με το αίτιο. Έτσι, στις ιώσεις που είναι και οι συχνότερες, το παιδί είναι σε γενικά καλή κατάσταση, μπορεί να κάνει πυρετό (συνήθως δέκατα και σπάνια >39-39.5οC) που πέφτει εύκολα με το αντιπυρετικό, ενώ οι διαρροϊκές κενώσεις δεν είναι πολλές (~5-6 την μέρα) και είναι υδαρείς(σαν νερό). Η εικόνα είναι χειρότερη στην μικροβιακή γαστρεντερίτιδα, όπου ο πυρετός είναι υψηλότερος, το παιδί πάσχει περισσότερο, πολλές φορές με κοιλιακό πόνο, οι κενώσεις είναι πολλές (μέχρι και περισσότερες από 15 την μέρα), δύσοσμες και συχνά με πρόσμιξη βλέννης και αίματος. Είναι πάντως πολύ δύσκολη η διάγνωση του παθογόνου μόνο από την κλινική εικόνα.

Πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Οι διάρροιες και η δεκατική πυρετική κίνηση μπορεί να κρατήσουν αρκετές μέρες ή ακόμα και βδομάδες. Εάν έχουμε καταφέρει να αναπληρώσουμε τα υγρά που χάνονται από τις διάρροιες, και στη συνέχεια το παιδί να τρέφεται ικανοποιητικά και με αρκετές πρωτεΐνες (κρέας) ώστε να μην ατροφήσει ο βλεννογόνος του εντέρου (ιατρογενής διάρροια), μπορούμε να περιμένουμε μέχρι και 7-10 μέρες. Πάντα βέβαια υπό την προϋπόθεση της καλής γενικής κατάστασης του παιδιού.

Μετά από 10ήμερο με διάρροια, το παιδί πρέπει να εξεταστεί από παιδίατρο για να αποκλειστούν άλλα αίτια διάρροιας, να εκτιμηθεί η κλινική του κατάσταση και πιθανά να αναθεωρηθεί το πλάνο αντιμετώπισης.

Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας. twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες