παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Μικρά μυστικά που μπορεί να βοηθήσουν ουσιαστικά:

Οι τροφές που αφήνουν υπόλειμμα που είναι κυρίως οι φυτικές ίνες(φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια κλπ), αυξάνουν τον αριθμό των κενώσεων γιατί αυξάνουν τον όγκο των κοπράνων, τα οποία έτσι προωθούνται γρηγορότερα στον πρωκτό. Οι φυτικές ίνες δεν διασπώνται και αποβάλλονται αναλλοίωτες, απορροφούν νερό (γίνονται μαλακότερες οι κενώσεις) και αυξάνουν την παραγωγή της εντερικής χλωρίδας του παχέος εντέρου.

  1. Αποφύγετε την υπερκατανάλωσης γάλακτος (για παιδιά >έτους), γιατί δεν αφήνει υπόλειμμα και το παιδί χορταίνει εις βάρος άλλων τροφών που πιθανά να αφήνουν.
  2. Δοκιμάστε να «ξεγελάσετε» το παιδί στο να θέλει τα φαγητά που αφήνουν υπόλειμμα στην δίαιτά του και όχι να προσπαθείτε να του τα επιβάλλετε. Το πιθανότερο είναι εάν το πιέσετε σαν να είναι φάρμακο, να προκαλέσετε την αντίδραση και την άρνηση του παιδιού. «Διαφημίστε» τα φρούτα βάζοντας τα σε όμορφη φρουτιέρα πάνω στο τραπέζι, γυαλισμένα. Εισαγάγετε πρώτοι εσείς στην δίαιτά σας την κατανάλωση τροφών που αφήνουν υπόλειμμα δίνοντας το καλό παράδειγμα.
  3. Λίγη μαγειρική φαντασία και θα ανακαλύψετε συνταγές επιτυχίας! Για παράδειγμα φτιάξτε πίτσα ή σουβλάκια με λαχανικά, τάρτα με ακτινίδια, ALL BRAN σε μπολάκια (σαν πασατέμπο), ψωμί μαύρο πολύσπορο, σάντουιτς με μαρούλι, παγωτό με φρούτα, ζελέ με κομματάκια φρούτων που έχουν και το φλούδι τους, φρέσκα ή σε μαρμελάδα κεράσια, σύκα, βατόμουρα κλπ. Χωρίς πίεση μάθετε το παιδί να απολαμβάνει φαγητά όπως τη φασολάδα (μαγειρεμένη και αυτή με φαντασία και γιατί όχι σε συνδυασμό με κρέας) ή τις φακές.
  4. Αύξηση των προσλαμβανόμενων υγρών (μεγάλα παιδιά 6-8 ποτήρια νερό τη μέρα).
  5. Αύξηση της σωματικής άσκησης και κίνησης του παιδιού.
  6. Βελτιώστε τις διαιτητικές καθώς και τις εντερικές συνήθειες όλης της οικογένειας.
  7. Κρατάτε ενιαία πολιτική προσέγγισης και αντιμετώπισης της δυσκοιλιότητας. Δεν είναι σωστό ο ένας γονιός να εφαρμόζει τις οδηγίες και ο άλλος να τις παραβλέπει. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την γιαγιά ή τον παππού ή όποιον άλλο βοηθάει στην ανατροφή του παιδιού.
Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας. twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες