παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
 
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 

Γιατί πρέπει να συνεχίζουμε τους εμβολιασμούς αφού δεν υπάρχουν πια οι αρρώστιες;

 

Πραγματικά, πολλές αρρώστιες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από την Ελλάδα. Υπάρχουν όμως πολλές χώρες, όπου δεν γίνονται επαρκείς ή καθόλου εμβολιασμοί. Παράλληλα με το σημερινό ρυθμό και τις δυνατότητες ταξιδιών και διακίνησης πληθυσμών, είναι πολύ εύκολη η μεταφορά και μετάδοση μικροβίων και ιών.

Κάθε χώρα, βασισμένη στα επιδημιολογικά της δεδομένα και τις οδηγίες από τη Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, καταρτίζει το εμβολιαστικό της πρόγραμμα. Η Ευλογιά λόγω του συστηματικού εμβολιασμού έχει εκλείψει από τον πλανήτη και έτσι, έπαψε να υπάρχει ανάγκη εμβολιασμού. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει θέσει ως επόμενο στόχο την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας. Μέχρι όμως να πετύχουμε και αυτό το στόχο, καθώς και άλλους, πρέπει να συνεχιστεί ο συστηματικός εμβολιασμός των παιδιών μας.

Σε όποια μέρη του πλανήτη διακόπτουμε τους εμβολιασμούς, έχουμε κρούσματα, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και επιδημίες, ασθενειών που είχαμε ξεχάσει λόγω των εμβολίων. Άλλωστε, υπάρχουν μικροοργανισμοί στο περιβάλλον μας, όπως ο τέτανος ή ο μηνιγγιτιδόκοκκος, που δεν εξαλείφονται με τα εμβόλια (κάτι που καταφέραμε για την ευλογιά, και αισιοδοξούμε για την ιλαρά και την πολιομυελίτιδα), και άρα κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να εκτεθούμε σε αυτούς.  


διαβάστε ακόμα::Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας.
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73, Ρέθυμνο Κρήτη | Τηλ.: 28310 20100 |Κινητό: 6977989326 |Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube, παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο youtube. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο twitter. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε το blog μου. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη.