παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
 
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 

Μέχρι πότε να του δίνω τα φαγητά αλεσμένα;

Είναι καλό σταδιακά να του κάνουμε τις κρέμες λίγο πιο πηχτές. Αφού έχουμε δοκιμάσει να του δώσουμε να κρατάει και να τρώει μόνο του κράκερ, μπισκότο ή μαλακό φρούτο, καλό είναι να του λιώνουμε με το πιρούνι μαλακές τροφές όπως πατάτα ή μπανάνα.

Είναι σημαντικό, το παιδί να μάθει έγκαιρα (ήδη από τον 6ο, όμως το αργότερο μεταξύ του 8ου και του 12ου μήνα ζωής), μετά από το γάλα και την κρέμα, να μάθει να καταπίνει και σβώλους-μικρές μπουκιές.

Εάν το παιδί δεν εκπαιδευτεί να καταπίνει, μπορεί να αναγκαστεί να τρώει μόνο αλεσμένες τροφές, επειδή οτιδήποτε άλλο θα του προκαλεί αντανακλαστικά εμετό, σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις, μέχρι και τεσσάρων χρονών ή και μεγαλύτερο! Μην παρασυρθείτε από την απλούστευση "καλά έχεις δει κανένα παιδί να μην μπορεί να φάει;", δυστυχώς έχω δει και σε ένα κατά τα άλλα υγιέστατο αγόρι χρειάστηκε εξειδικευμένη παρέμβαση από λογοπεδικό, εργοθεραπευτή και ψυχολόγο ώστε το παιδί να ανέχεται να δοκιμάσει να γλύψει λίγο μπισκότο μετά τα τέσσερά του χρόνια. Η μητέρα του, από το άγχος να μην πνιγεί, του άλεθε τα φαγητά και του τα έδινε με μπιμπερό του οποίου είχε ανοίξει την άκρη της πιπίλας μέχρι ...18μηνών.


Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας.
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73, Ρέθυμνο Κρήτη | Τηλ.: 28310 20100 |Κινητό: 6977989326 |Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube, παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο youtube. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο twitter. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε το blog μου. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη.