παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
 
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 

Πως θα αρχίσω να ταΐζω το μωρό μου;

Μην αγχώνεστε! Έτσι και αλλιώς τους πρώτους μήνες η βασική τροφή του βρέφους παραμένει το γάλα. Ο πρώτος στόχος μας είναι το βρέφος μας να θηλάζει αποκλειστικά αν γίνεται για τους πρώτους έξι μήνες ζωής του. Ακόμα όμως και στο 2ο 6μηνο το 50% των θερμίδων το παίρνει από το γάλα. Σταδιακά θα αντικαταστήσουμε, στην αρχή ένα γεύμα και στην πορεία περισσότερα, με στερεή τροφή.

Στόχος την πρώτη μέρα είναι να φάει 2-3 κουταλιές κρέμας και προοδευτικά να αυξάνουμε την ποσότητα αυτή, μέχρις ότου σε 1 βδομάδα περίπου να μπορεί να φάει την ποσότητα που χρειάζεται, έτσι φροντίστε να δίνετε συμπλήρωμα με το συνηθισμένο του γάλα μέχρι να χορτάσει. Τον πρώτο χρόνο της ζωής τους τα βρέφη τρέφονται κυρίως με το μητρικό γάλα. Μετά το 1ο εξάμηνο, όταν αρχίζουμε να εισαγάγουμε τις στερεές τροφές, αρχικά οι τροφές είναι συμπλήρωμα στο θηλασμό και στην πορεία προς τα πρώτα μας γενέθλια οι όροι αντιστρέφονται και το βρέφος τρώει όλο και περισσότερο στερεές τροφές και ο θηλασμός σιγά-σιγά γίνεται το συμπλήρωμα. Άλλα παιδιά νωρίτερα και άλλα μετά τον χρόνο, πίνουν πρωί και βράδυ γάλα, με "σνακ" θηλασμού και μέσα στην ημέρα, και τα γεύματα "δεκατιανό", "μεσημεριανό" και "βραδινό" αποτελούνται από τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, κρέας ψάρι κλπ.

Αν τώρα, ο πρωταγωνιστής μας θέλει να φάει όλη την κρέμα δεν υπάρχει λόγος να του την στερήσουμε, απλά αυτός δεν είναι ο κανόνας.

Όταν νομίζετε ότι το μωρό σας είναι έτοιμο για την καινούρια τροφή, εκεί λίγο πριν ή λίγο μετά από την ολοκλήρωση του 6ου μήνα, επιλέξτε μια ώρα της ημέρας που θα είναι ξεκούραστο, ευδιάθετο και θα πεινάει αρκετά –όχι όμως υπερβολικά. Καλή ιδέα είναι το «δεκατιανό». Στην αρχή μπορείτε να το αφήσετε να πιει λίγο από το συνηθισμένο του γάλα, ειδικά εαν δεν προλάβατε τα ήπια σημάδια και ο πρωταγωνιστής μας μοιάζει να πεινά πολύ (τότε δεν θα είναι συνεργάσιμος). Τοποθετείστε το σε κάθισμα έτσι ώστε να αισθάνεται άνετα και δώστε του να κρατάει κάτι σχετικό με το φαγητό π.χ. ένα παιδικό κουτάλι – έτσι δε θα προσπαθεί συνέχεια να αρπάξει το κουτάλι με το οποίο εσείς προσπαθείτε να το ταΐσετε!

 

Οι πρώτες κουταλιές του γιού μου

Τοποθετείστε το κουτάλι κοντά στο στόμα του μωρού και αφήστε το να μυρίσει και να δοκιμάσει τη γεύση της κρέμας. Μην εκπλαγείτε αν οι πρώτες κουταλιές καταλήξουν έξω από το στόμα του. Περιμένετε λίγο και ξαναδοκιμάστε.

Οι πρώτες μπουκιές του γιού μου

Προσπαθήστε να αδειάζετε το κουτάλι προς το πίσω μέρος της γλώσσας, ώστε στην προσπάθεια που κάνει να σπρώξει με την γλώσσα, στην ουσία σιγά-σιγά να καταπίνει.

Και η μικρή μας τρώει με κουτάλι

Αποτυχημένες προσπάθειες να φάει με κουτάλι


Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας.
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73, Ρέθυμνο Κρήτη | Τηλ.: 28310 20100 |Κινητό: 6977989326 |Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube, παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο youtube. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο twitter. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε το blog μου. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη.