παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
 
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 

Πότε θα αρχίσουμε τις στερεές τροφές στο μωρό;

Το βρέφος είναι έτοιμο μεταξύ 4-6μηνών* και όντας ο πρωταγωνιστής θα μας δείξει εκείνο πότε θέλει:

  • Καταργείται ή έστω μειώνεται το αντανακλαστικό προβολής της γλώσσας; Το αντανακλαστικό αυτό τους πρώτους μήνες ζωής προφυλάσσει τα βρέφη από πνιγμονή με ξένα αντικείμενα, εμποδίζει όμως και την είσοδο της τροφής στο στόμα και καταργείται τον 4ο περίπου μήνα ζωής.
  • Στηρίζει το κεφάλι του. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί να φάει με κουτάλι είναι να μπορεί να στηρίξει το κεφάλι του όταν κάθεται στο παιδικό κάθισμα, γεγονός που συμβαίνει τον 3ο-4ο μήνα.
  • Δείχνει ενδιαφέρον για το φαγητό. Ένα μωρό 6 μηνών που κοιτάζει με ενδιαφέρον και προσπαθεί να πιάσει το φαγητό σας, μάλλον είναι έτοιμο για αλλαγή στη διατροφή του.

*Το πάγκρεας του αρχίζει να παράγει τα απαραίτητα ένζυμα για την πέψη, τα νεφρά αντέχουν όλο και περίσσοτερο φορτίο και το μωρό μας δείχνει ενδιαφέρον για το φαγητό μας. Η ιδανική τροφή για τους πρώτους 6μήνες ζωής είναι το μητρικό γάλα, ενώ είναι σημαντικό ο θηλασμός να μας συνοδέψει μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 1ου χρόνου, διάστημα κατά το οποίο εισαγάγουμε τις διαφορετικές τροφές. Το μητρικό γάλα με την μοναδική του εκκριτική ανοσοσφαιρίνη Α, "επικαλύπτει" το έντερο του μωρού και βοηθά την σωστή απορρόφηση και επεξεργασία των τροφών, ώστε να προστατεύεται το βρέφος από σοβαρές ασθένειες όπως αλλεργίες, κοιλικοκάκη ή σακχαρώδη διαβήτη.

Έτσι, αν και βασική τροφή για τους πρώτους μήνες ζωής είναι το μητρικό γάλα, εξίσου σημαντικό είναι να σεβαστούμε το αναπτυξιακό παράθυρο των 4-6 μηνών. Αρχικά σαν παιχνίδι, δίνουμε στο βρέφος να κρατά κάποιο τρόφιμο, όπως ένα ωμό καρότο καθαρισμένο, και στην πορεία προς την ολοκλήρωση του 1ου εξαμήνου το εμπιστευόμαστε όλο και πιο συχνά με τρόφιμα και του μαθαίνουμε πως να τρώει.

Βρέφος 6 μηνών τρώει μόνο του


Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας.
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73, Ρέθυμνο Κρήτη | Τηλ.: 28310 20100 |Κινητό: 6977989326 |Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube, παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο youtube. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο twitter. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε το blog μου. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη.