παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
 
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 

Τι κάνω εάν το μωρό μου αντιδρά και δεν θέλει να φάει;

Μην ζορίζετε τον «πρωταγωνιστή» μας, αφήστε να περάσουν μερικές μέρες ή ακόμα και βδομάδες και μετά ξαναδοκιμάστε.

Ακόμα και στην περίπτωση που κάποια συγκεκριμμένη τροφή μοιάζει να μην του αρέσει (πχ τα φρούτα ή τα λαχανικά), μην σκεφτείτε "μα πως θα μεγαλώσει χωρίς ...". Το μικρό μας δεν θέλει να φάει τώρα που είναι 6 ή 7 μηνώ. Δεν είναι το ίδιο μετά από ένα μήνα (για να μην πω μετά από μόλις μια μέρα). Μεγαλώνει, ωριμάζει και αλλάζει. Κάτι που δεν ήθελε ούτε να το μυρίσει όταν είναι 7 μηνών μπορεί να το λατρεύει όταν γίνει 9 μηνών. Αν καταφέρετε να ανιχνεύσετε κάποιες γευστικές προτιμήσεις (για παράδειγμα στα παιδιά που θηλάζουν συχνά αρέσει η ξινή γεύση), σεβαστείτε τις. Αν του άρεσουν τα ξινά φροντίστε να του φτιάχνετε φρουτόκρεμα με πχ πορτοκάλι ή μανταρίνι, ή στα λαχανικά να βάζετε λεμόνι. Αν από την άλλη του αρέσουν τα γλυκά, βάλτε περισσότερη μπανάνα ή καρότο. Πάντα όμως να κρατάτε και λίγο από τα υπόλοιπα τρόφιμα ώστε να υπάρχει ποικιλία.

Η πίεση στο θέμα του φαγητού μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα και σε δυσκολίες στη σίτιση.

Κάποια παιδιά απεχθάνονται το κουτάλι και προτιμούν να πειραματιστούν με τα χέρια τους! Μη διστάσετε να δοκιμάσετε, πάντοτε υπό την επίβλεψή σας.

Αποτυχημένες προσπάθειες να φάει με κουτάλι

Βρέφος 5 μηνών τρώει μπρόκολο με τα χέρια

Βρέφος 5 μηνών τρώει φρυγανισμένο ψωμί με τα χέρια


Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας.
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73, Ρέθυμνο Κρήτη | Τηλ.: 28310 20100 |Κινητό: 6977989326 |Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube, παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο youtube. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο twitter. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε το blog μου. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη.