παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Πρέπει οι έγκυες γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο της εποχικής γρίπης;

Η αγωνία της εγκύου και του περιβάλλοντος της, είναι τόσο η υγεία της ίδιας αλλά και του μωρού που κουβαλά στα σπλάχνα της. Νέα δεδομένα από το 49ο ετήσιο συνέδριο λοιμωξιολογίας της IDSA(Infectious Diseases Society of America) που έγινε στην Βοστόνη 20-23 Οκτωβρίου 2011, ήρθαν να καθησυχάσουν τις μελλοντικές μαμάδες και να επιβεβαιώσουν επιστημονικά την αξία του εμβολιασμού τους με το εποχικό εμβόλιο κατά της γρίπης.

Στο 49ο ετήσιο συνέδριο λοιμωξιολογίας της IDSA(Infectious Diseases Society of America) που έγινε στην Βοστόνη 20-23 Οκτωβρίου 2011, επιβεβαιώθηκε ακόμα μια φορά η σημαντική προσφορά του εμβολίου κατά της εποχικής γρίπης όταν αυτό γίνεται στις έγκυες γυναίκες.
Οι έγκυες γυναίκες, ειδικά 2ου και 3ου τριμήνου, ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για να νοσήσουν βαριά από γρίπη και οι διεθνείς οδηγίες επιβάλουν τον εμβολιασμό τους. Αυτό που ενθουσίασε όσους παρακολούθησαν το συνέδριο ήταν ότι μελέτες που παρουσιάστηκαν δείχνουν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από γυναίκες που εμβολιάστηκαν ενώ κυοφορούσαν είχαν προστατευτικά αντισώματα κατά της γρίπης για αρκετούς μήνες μετά την γέννησή τους(μέχρι και περισσότερο από  τέσσερις!). Ταυτόχρονα άλλες μελέτες απέδειξαν την ασφάλεια του εμβολίου, δείχνοντας ότι δεν αυξάνεται η πιθανότητα αποβολής σε έγκυες γυναίκες που επιλέγουν να εμβολιαστούν σε σχέση με όσες δεν έκαναν το εμβόλιο.
Αξίζει να τονίσουμε ότι  τα βρέφη μέχρι 6μηνών κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά από γρίπη, να χρειαστούν νοσοκομειακή νοσηλεία με κίνδυνο να χάσουν μέχρι και την ζωή τους . Για αυτό τον λόγο μια ακόμα ομάδα στην οποία οι διεθνείς οδηγίες επιβάλουν τον εμβολιασμό κατά της γρίπης, είναι το οικογενειακό περιβάλλον βρεφών κάτω των 6μηνών(γονείς, αδέρφια, παππούδες-γιαγιάδες, νταντάδες κλπ). Αποτελεί σημαντική ανακούφιση η γνώση ότι εμβολιάζοντας την έγκυο προστατεύεις με ασφάλεια και το βρέφος για τουλάχιστον του πρώτους δύο με τέσσερις μήνες της ζωής του.
Με την ευκαιρία να υπενθυμίσω την ευθύνη που έχουμε και εμείς οι λειτουργοί υγείας που ανήκουμε επίσης στο περιβάλλον της  μητέρας και του παιδιού, όχι μόνο οι παιδίατροι αλλά και οι γυναικολόγοι-μαιευτήρες, οι μαίες καθώς και το νοσηλευτικό ή παραϊατρικό προσωπικό που μας πλαισιώνει(ακόμα και οι γραμματείς,), και οφείλουμε λόγω της φύσης της εργασίας μας να εμβολιαστούμε με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης. Όχι μόνο για να προστατέψουμε τον εαυτό μας αλλά κυρίως τους ασθενείς μας.
Τέλος, είναι καιρός και οι έλληνες γυναικολόγοι-μαιευτήρες να υιοθετήσουν πλήρως τις παγκόσμιες οδηγίες και να εμβολιάζουν τακτικά τις εγκύους με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης.    

twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες