παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Τι είναι η ομφαλοκήλη που μου είπαν ότι έχει το μωρό μου και πως αντιμετωπίζεται;

Πρόκειται για έλλειμμα-κενό στο κοιλιακό τοίχωμα, με αποτέλεσμα το περιεχόμενο της κοιλιάς να προβάλει από το σημείο του ομφαλού. Παρουσιάζεται συχνότερα σε πρόωρα νεογνά, ενώ υπάρχει και οικογενειακή προδιάθεση. Οι περισσότερες ομφαλοκήλες εξαφανίζονται μέχρι το 3ο-4ο έτος ζωής χωρίς καμία θεραπεία (~80%).

Abdominal hernia Abdominal hernia
Abdominal hernia Abdominal hernia

 

Εκτός από το αισθητικό πρόβλημα το παιδί δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, μια που η πιθανότητα περίσφιξης (εγκλωβισμός-στραγγαλισμός τμήματος του εντέρου μέσα στην κήλη) είναι μηδαμινός. Έτσι, τηρούμε στάση αναμονής μέχρι το 5ο έτος ζωής και αν μέχρι τότε δεν εξαφανιστεί, τότε η σύγκλειση γίνεται χειρουργικά.

Τα παιδάκια στις φωτογραφίες τα παρακολουθώ στο ιατρείο μου, είναι κοριτσάκια και τα δύο, το ένα πρόωρο (γεννήθηκε μετά από εγκυμοσύνη 31 εβδομάδων). Κανένα από τα δύο δεν χρειάστηκε διορθωτική επέμβαση ή άλλη παρέμβαση!

twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες