παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
 
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 

12-24 μηνών

Περίοδος Προσαρμογής

Όταν συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο, ένα νήπιο μπορεί να τρώει τα περισσότερα από τα φαγητά. Θα πρέπει, λοιπόν, να προσαρμόζεται στο διαιτολόγιο της οικογένειας.
Μην του δίνετε τροφές με πολλά καρυκεύματα, αλάτι, βούτυρο και ζάχαρη. Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει αυτά να μην προστίθενται και στο φαγητό της οικογένειας. Εκτός από το ότι καλύπτουν τη φυσική γεύση των τροφών, μπορεί μακροχρόνια να δημιουργήσουν και βλάβη στην υγεία του.

Από την ηλικία αυτή, το παιδί οικοδομεί διατροφικές συνήθειες που ισχύουν για όλη τη ζωή του. Ο όρος «περίοδος προσαρμογής» σημαίνει αμφίδρομη προσαρμογή: του παιδιού στο διαιτολόγιο ενηλίκου και των ενηλίκων της οικογένειας σε πιο υγιεινό διαιτολόγιο. Είναι μια καλή ευκαιρία για την οικογένεια να ελέγξει με κριτικό βλέμμα τις διαιτητικές της συνήθειες και αν χρειάζονται αναθεώρηση και αναπροσαρμογή, να τις αλλάξει αμέσως. Από την ηλικία αυτή, το παιδί οικοδομεί διατροφικές συνήθειες που ισχύουν για όλη τη ζωή του.

Αξίζει, λοιπόν, να κάνει κανείς, έγκαιρα, μερικές διαιτητικές θυσίες για το παιδί του. Είναι θυσία…εγωιστική, με διπλό όφελος: Δεν θα είναι μόνο καλύτερος γονιός, θα είναι και ο ίδιος υγιέστερος.
Οι πληροφορίες σε αυτό το τμήμα της διατροφής, βασίζονται σε άρθρο της παιδιάτρου Μαρίας Χατζησυμεών-Χατζηβασιλειάδη, δημοσιευμένο στο περιοδικό «Παιδί, Υγεία & Αντροφή», εκδόσεις Ματσανιώτη, (τηλ.επικοινωνίας 2106982800)


Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας.
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73, Ρέθυμνο Κρήτη | Τηλ.: 28310 20100 |Κινητό: 6977989326 |Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube, παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο youtube. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο twitter. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε το blog μου. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη.