παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
 
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 

Πώς να περιποιούμαι το πουλάκι του γιού μου;

Μια ξεπερασμένη πρακτική των παλιότερων παιδίατρων (βασισμένη στην τότε βιβλιογραφία ή/και πρακτικές), ήταν ναAnatomy τραβάμε λίγο το δέρμα στην άκρη του πέους του μικρού αγοριού, ειδικά όταν το καθαρίζαμε. Το άγχος κορυφωνόταν όταν τα αγόρια έφταναν στα τρίτα τους γεννέθλια, όταν πιστεύαμε ότι εφόσον η βάλανος δεν αποκαλυπτόταν πλήρως (συμβαίνει φυσιολογικά στο 10% των αγοριών 3χρονών) επιβαλλόταν η βίαιη αποκόλληση της ακροποσθίας, ώστε να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα αργότερα το αγόρι.  Οι λεγόμενες «ασκήσεις φίμωσης», φάνηκαν στη πράξη να συμβάλουν στο πρόβλημα της φίμωσης και όχι στη λύση του. Τραβώντας το ελαστικό δέρμα στην άκρη του πέους, την ακροποσθία, σε μια προσπάθεια να αποκαλύψουμε τη βάλανο, «τραυματίζουμε» τη περιοχή, αντικαθιστώντας ελαστικό ιστό με ινώδη, άρα ανελαστικό. Με απλά λόγια κάνοντας χειρισμούς στη περιοχή μεγαλώνουμε τις πιθανότητες μια φυσιολογική φίμωση που θα υποχωρήσει από μόνη της με το χρόνο, να την καταστήσουμε μόνιμη, και άρα παθολογική φίμωση.

Εν κατακλείδι, όπως πολύ γλαφυρά έγραφε ο καθηγητής Ματσανιώτης: «μακριά τα χέρια σας από το πουλάκι του αγοριού σας». Όταν τον κάνετε μπάνιο, μπορείτε να αποκαλύπτετε την άκρη του πέους μέχρι εκεί που σας επιτρέπει η ακροποσθία χωρίς να το ζορίζετε! Σιγά-σιγά, μεγαλώνοντας το αγόρι, θα μάθει να το κάνει μόνος του στο μπάνιο αλλά και μετά από κάθε ούρηση, καθαρίζοντας το πουλάκι του χρησιμοποιώντας νερό ή λίγο χαρτί τουαλέτας.

Σύμφωνα με τη σύγχρονη παιδιατρική βιβλιογραφία (NELSON Textbook of Pediatrics 19th edition, 2011; expertconsult.com 2014) στο 90% των αγοριών η βάλανος αποκαλύπτεται πλήρως μέχρι τα τρία τους χρόνια. Στα υπόλοιπα αγόρια η φυσιολογική φίμωση μπορεί να παραμείνει μέχρι και 10 χρονών, ηλικία στην οποία οφείλουμε να παρέμβουμε.


διαβάστε ακόμα::Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας.
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73, Ρέθυμνο Κρήτη | Τηλ.: 28310 20100 |Κινητό: 6977989326 |Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube, παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο youtube. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο twitter. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε το blog μου. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη.