παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
 
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 

Πότε πρωτο-εμφανίζεται και για πόσο καιρό κρατάει η μερική απόφραξη του ρινοδακρυϊκού πόρου;

Τα συμπτώματα συνήθως πρωτοεμφανίζονται στην ηλικία των 2 εβδομάδων, η δακρύρροια γίνεται εντονότερη κατά το θηλασμό καθώς και κάθε φορά που κρυολογεί ή κλαίει το βρέφος. 70% αυτοϊώνται μέχρι την ηλικία των 6 μηνών, ενώ 90% μέχρι το τέλος του 1ου χρόνου για αυτό και αρχικά η θεραπεία είναι συντηρητική.

 Exercise for blocked nasolacrimal duct

Τι πρέπει να κάνω;

 

 

  1. Πλύσεις, αρχικά με φυσιολογικό ορό και στην συνέχεια με χαμομηλόνερο (Καλό είναι να χρησιμοποιείτε αποστειρωμένες γάζες. Κάθε φορά που καθαρίζετε το ματάκι να πετάτε την γάζα χωρίς να την ξαναχρησιμοποιήσετε ούτε στο ίδιο μάτι και σίγουρα όχι από μάτι σε μάτι!)
  2. Τοπικά θερμά επιθέματα (κομπρέσες) με χαμομηλόνερο Μαλάξεις με φορά από πάνω προς τα κάτω, από την άκρη του ματιού, παράλληλα με τη μύτη, προς την άκρη της μύτης-τα ρουθούνια- (προσοχή στις οδηγίες από τον παιδίατρο), συνήθως αρκούν 3-5 μαλάξεις 2-3φορές/μέρα.
  3. Τοπικά αντιβιοτικά κολλύρια στην περίπτωση επιμόλυνσης, όταν δηλαδή παρ όλες τις πλύσεις η εικόνα χειροτερεύει και το βρέφος δυσκολεύεται μέχρι και να ”ξεκολλήσει”- ανοίξει το μάτι του, πάντα μετά από επικοινωνία με τον παιδίατρο του μωρού.
  4. Εαν η απόφραξη επιμένει μέχρι τον 10ο μήνα ζωής του μωρού, επιβάλλεται η εξέτασή του από οφθαλμίατρο, ο οποίος πιθανά να προγραμματίσει διάνοιξη.

 

Πότε να ανησυχήσω;Περικογχική κυτταρίτιδα

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Εάν ο ερεθισμός επεκταθεί και γύρω από τα μάτια-στα βλέφαρα- ή το βρέφος παρουσιάσει πυρετό, πρέπει άμεσα να εκτιμηθεί από παιδίατρο για να αποκλειστεί η δακρυοκυστίτιδα ή η περικογχική κυτταρίτιδα, καταστάσεις που απαιτούν νοσοκομειακή αντιμετώπιση με ενδοφλέβια αντιβίωση.

Δακρυοκυστίτιδα (nasocystitis)


διαβάστε ακόμα::Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας.
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73, Ρέθυμνο Κρήτη | Τηλ.: 28310 20100 |Κινητό: 6977989326 |Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube, παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο youtube. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο twitter. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε το blog μου. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη.