παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
 
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 

Τι πρέπει να κάνω με το κολόβωμα του ομφαλού;

Για τις πρώτες ~10-12 μέρες (σε κάποια μωρά ακόμα και 40μέρες) είναι η πιο επικίνδυνη πύλη εισόδου για τα μικρόβια. Χρειάζεται τοπικά περιποίηση με καθαρό οινόπνευμα κάθε 4-6ώρες μέχρι να «πέσει» το μανταλάκι από το μαιευτήριο και να στεγνώσει το κολόβωμα.

Μην φοβηθείτε να «βρέξετε» με οινόπνευμα γύρω-γύρω τον ομφαλό και κάτω από το μανταλάκι! Το μωρό δεν πονάει με τους χειρισμούς αυτούς μια που πρόκειται για "νεκρωμένους" εμβρυικούς ιστούς. Προσέξτε μόνο να μην τρίψετε και ερεθίσετε το δέρμα του νεογνού γύρω από τον ομφαλό. Πολύ σημαντικό είναι να κρατάμε την περιοχή όσο πιο στεγνή μπορούμε, επιτρέποντας στο οινόπνευμα να εξατμιστεί πριν να φασκίωσουμε το μωρό. Γενικά, είναι καλό να μένει όσο πιο στεγνή η περιοχή και για αυτό συχνά δίνονται οδηγίες να μη κάνουμε μπάνιο το βρέφος (μπορούμε να το κάνουμε μπάνιο αρκεί να φροντίσουμε στη συνέχεια να στεγνώσουμε καλά τη περιοχή και να καθαρίσουμε με οινόπνευμα), ενώ ένα καλό "κόλπο" είναι να γυρίζουμε το πάνω μέρος της πάνας, σαν ρεβέρ, ώστε το ομφαλικό κολόβωμα με το μανταλάκι να μην είναι σκεπασμένο με τη πάνα.


διαβάστε ακόμα::Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας.
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73, Ρέθυμνο Κρήτη | Τηλ.: 28310 20100 |Κινητό: 6977989326 |Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube, παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο youtube. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο twitter. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη. Επισκεφτείτε το blog μου. Παιδιατρικό ιατρείο του Νίκου Βαράκη στο Ρέθυμνο Κρήτη.