παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Τι είναι το ομφαλικό κοκκίωμα και πως θεραπεύεται;

Πρόκειται για μια μαλακή, ροζ ή σκούρα μπλε, υγρή μάζα, μεγέθους περίπου 3 με 10 χιλιοστών, που προβάλει μέσα από Umbilical granulomaτον ομφαλό του μωρού. Είναι συχνή ανωμαλία, η συχνότερη μάλιστα αιτία δημιουργίας μάζας στον ομφαλό.

 Τις περισσότερες φορές το παρατηρούν οι γονείς, όταν έχει «πέσει» πια το ομφαλικό κολόβωμα. Συνήθως, το ομφαλικό κολόβωμα πέφτει περίπου 6 με 8 μέρες μετά τη γέννηση, ενώ το «κακάδι» που έχει δημιουργηθεί στην θέση του, υποχωρεί και επουλώνεται πλήρως μέσα σε 12 με 15μέρες. Σε αυτό το διάστημα είναι σημαντικό  να συνεχίσουμε να καθαρίζουμε τακτικά την περιοχή με καθαρό οινόπνευμα και να της επιτρέπουμε να στεγνώνει καλά. Σε κάποιες όμως περιπτώσεις η ελλιπής επούλωση, ή και η τοπική ανάπτυξη μικροοργανισμών, ευνοούν τη δημιουργία του κοκκιώματος.

 

Πως θεραπεύεται;
Ο τακτικός καθαρισμός με καθαρό οινόπνευμα, πολλές φορές αρκεί για να υποχωρήσει, ειδικά όταν το προλάβουμε στην δημιουργία του. Αν παρόλα αυτά η βλάβη μοιάζει να μην υποχωρεί Umbilical granuloma 1rst trmπρέπει να εκτιμηθεί από το παιδίατρο του μωρού. Ο τελευταίος συνήθως καυτηριάζει με Νιτρικό Άργυρο το κολόβωμα με μεσοδιάστημα μερικών ημερών μεταξύ των καυτηριασμών. Περίπου δύο φορές την εβδομάδα με ένα μικρό «κεράκι» Νιτρικού Αργύρου, ο ιατρός «καίει» το κοκκίωμα. Παράλληλα, οι γονείς πρέπει να συνεχίσουν να περιποιούνται την περιοχή τουλάχιστον 3-4 φορές την μέρα, αρχικά με καθαρό οινόπνευμα και στην συνέχεια με τοπικό αντιβιοτικό (κατά προτίμηση σε σκόνη), μέχρι τον επόμενο καυτηριασμό.
Αν και θεωρητικά η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει μερικές βδομάδες, στην πράξη, δύο με τρεις φορές είναι συνήθως αρκετές. Σε περίπτωση αποτυχίας του καυτηριασμού με Νιτρικό Άργυρο, δοκιμάζουμε απολίνωση στο μίσχο του κοκκιώματος, η οποία συνήθως γίνεται από παιδοχειρουργό.
Σε σπάνιες περιπτώσεις η βλάβη μπορεί να είναι κάτι άλλο, με συχνότερο τον ομφαλικό πολύποδα (σπάνια ανωμαλία, κατά την οποία παραμένουν εμβρυικοί ιστοί που συχνά επικοινωνούν με υποκείμενα όργανα, και θεραπεύεται με χειρουργική αφαίρεση).
After trm umbilical granulom
 

Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας. twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες