παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Συχνά με ρωτούν

Δεν είναι λίγες οι φορές που επαγγελματίες οι οποίοι ασχολούνται με παιδιά, σε παιδικούς σταθμούς, σε νηπιαγωγεία, ή ακόμα και σε παιδότοπους, θέλουν να ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν ένα παιδί που κάνει πυρετικούς σπασμούς. Για μια πιο λογοτεχνική προσέγγιση του θέματος μπορείτε να διαβάσετε την ανάρτηση στο blog. Αλλιώς, ακολουθούν πρακτικές οδηγίες για την αντιμετώπιση.

Την απάντηση σε αυτή την συνηθισμένη ερώτηση, ειδικά για τα βρέφη λίγων εβδομάδων, θα την βρείτε στην αντίστοιχη ανάρτηση του blog

Πρόκειται για έναν ιό που μεταδίδεται στον άνθρωπο με το τσίμπημα των κουνουπιών. Συνήθως προκαλεί μια ήπια νόσο, όμως σπάνια  μπορεί να αρρωστήσουμε βαριά από εγκεφαλίτιδα, στην οποία και χρωστά την φήμη του. Η θεραπεία είναι η πρόληψη, μια που δεν υπάρχουν ούτε ειδικό φάρμακο, ούτε εμβόλιο για τον συγκεκριμένο ιό. Απλά αποφεύγουμε τα κουνούπια και τα τσιμπήματά τους! Για περισσότερα, με λογοτεχνική προσέγγιση, στην ανάρτηση του blog

Baby in life jacketΤα μωρά δεν έχουν να κερδίσουν πολλά από το να μπούνε στην θάλασσα. Ίσα-ίσα έχουν πολλά να ρισκάρουν. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να μην πάνε τα βρέφη στην παραλία και να μην παίξουν με την θάλασσα. Ειδικά τις ώρες που ο ήλιος δεν είναι επικίνδυνος αλλά ευεργετικός (μέχρι 10 το πρωί και μετά τις 7 το απόγευμα), σε μια καθαρή θάλασσα, έχουν να απολαύσουν ερεθίσματα από το νερό σε όλο το κορμί τους καθώς και την ευεργετική δράση της στο δέρμα. Η ένστασή μου είναι στο να ΜΠΕΙ το μωρό στην θάλασσα!

Για περισσότερα διαβάστε...

Μικό ψυγείοΓια την αποθήκευση του μητρικού γάλακτος για μελλοντική χρήση ισχύει ότι:
-    φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου μπορεί να μείνει για 4 με 6ώρες
-    για μέχρι 24ώρες μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία μέχρι ~15ο C (σε ψυγειάκι με ψύχτρες)
-    για μέχρι 8 μέρες μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο (θ <4ο C )
-    για μέχρι 3μήνες με 6μήνες στην κατάψυξη (θ <-17ο C ) του ψυγείου μας ( όταν το μωρό είναι άρρωστο ή πολύ πρόωρο προτιμάμε να χρησιμοποιούμε γάλα που έχει καταψυχθεί για λιγότερο από 3μήνες)

-    για 6 μήνες (προτιμότερο) αλλά και μέχρι 12 μήνες (αποδεκτό) σε καταψύκτη (θ<-20) που δεν ανοιγοκλείνει συχνά

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε

Η αγωνία της εγκύου και του περιβάλλοντος της, είναι τόσο η υγεία της ίδιας αλλά και του μωρού που κουβαλά στα σπλάχνα της. Νέα δεδομένα από το 49ο ετήσιο συνέδριο λοιμωξιολογίας της IDSA(Infectious Diseases Society of America) που έγινε στην Βοστόνη 20-23 Οκτωβρίου 2011, ήρθαν να καθησυχάσουν τις μελλοντικές μαμάδες και να επιβεβαιώσουν επιστημονικά την αξία του εμβολιασμού τους με το εποχικό εμβόλιο κατά της γρίπης.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Παιδί, Υγεία & Ανατροφή”, εκδόσεις Ματσανιώτη, στο τεύχος Μαρτίου-Μαΐου 2004 (τηλ.επικοινωνίας 2106982800), από την κ Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάντου, Παιδίατρο Αναπτυξιολόγο, διευθύντρια του τομέα Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.
Αν θέλετε να διαβάσετε και τον δικό μου πιο …μυθιστορηματικό τρόπο προσέγγισης του θέματος, μπορείτε στο blogspot μου, στην ανάρτηση με θέμα "Η εποχή των μουσώνων ή πώς να βρέχεις όλο το σπίτι για να μένει στεγνό το …βρακάκι μας!"

Μάλλον πρόκειται για οξύουρους(Enterobius vermicularis) τα γνωστά στους περισσότερους ως «σκουληκάκια».
Αν και εντυπωσιακά ή ακόμα και ανατριχιαστικάSkoulikaki, μην φοβάστε είναι ακίνδυνα.

Τα παιδιά μέσα στα πλαίσια της φυσιολογικής τους ανάπτυξης παρουσιάζουν διαφορές στην εμφάνιση των ποδιών τους ανάλογα με την ηλικία τους. Τα περισσότερα παιδιά αρχικά παρουσιάζουν ραιβοποδία για να ακολουθήσει η βλαισοποδία και τέλος η φυσιολογική τύπου ενήλικα μορφή.

"Αν θέλεις (για κάποιους "αν μπορείς") πλήρωσε τώρα, και πιθανά σώσε το παιδί σου αύριο!"

Ο γονιός που δεν είναι ειδικός, καλείται να πάρει μια δύσκολη απόφση. Το δίλημμα, όπως συχνά τίθεται από τις ιδιωτικές τράπεζες φύλαξης ομφαλικού αίματος αγγίζει τα όρια του ηθικού.

Όντας εκτός από παιδίατρος και γονιός, καταθέτω εδώ την προσωπική μου επιστημονική άποψη, ελπίζοντας να σας βοηθήσω να πάρετε την σωστή απόφαση.

Περισσότερα...

Πρόκειται για ένα διαφωτιστικό άρθρο από τον Κο Δημήτρη Αναγνωστάκη Καθηγητή Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών , που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Παιδί, Υγεία & Ανατροφή, τεύχος 47 Δεκέμβριος 2008 - Φεβρουάριος 2009.

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση(ΓΟΠ) στα βρέφη από τον ιστοχώρο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας Ηπατολογίας & Διατροφής www.helspghan.org

Η απάντηση δίνεται στον ιστοχώρο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας Ηπατολογίας & Διατροφής www.helspghan.org

Μελέτη στα Χανιά, σε παιδιά 4ων με 7 χρονών, δείχνει ανησυχητικά επίπεδα χοληστερίνης, αυξημένης αρτηριακής πίεσης και υπεργλυκαιμίας, σε υπέρβαρα παιδιά. Πρόκειται, για τους βασικούς παράγοντες ορισμού του Μεταβολικού Συνδρόμου, που προδιαθέτει για σακχαρώδη διαβήτη και καρδιοαγγειακά νοσήματα ,σε νεαρή ηλικία.. περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο της «Καθημερινής» του Σαββάτου 22/9/07 «Παιδιά με πίεση και χοληστερίνης λόγω διατροφής»

Ακολουθούν ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την γρίπη από το νέο ιό Α(Η1Ν1), όπως τις έχει δημοσιεύσει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στην ιστοσελίδα του.

Την δική μου άποψη θα την βρείτε ως απάντηση στο ερώτημα «τι πρέπει να γνωρίζουμε για την γρίπη των χοίρων;»

Στην παρούσα ανάρτηση θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνιακή ανάπτυξη του παιδιού μας τον πρώτο χρόνο ζωής και πως μπορούμε να την βοηθήσουμε. Την ενημέρωση χρωστώ στην λογοπεδικό Βασιλική Δεσσύλα Μοσχονά

twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες