παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Ασκήσεις φυσιοθεραπείας για την θεραπεία του συγγενούς ραιβόκρανου

Οι ασκήσεις που ακολουθούν έχουν σαν βασικό στόχο να χαλαρώσουν-επιμηκύνουν τον «πάσχοντα» στερνοκλειδομαστοειδή μυ, για αυτό βασίζονται στο να «στρίβουν» προς την πάσχουσα ή να γέρνουν το κεφάλι προς την αντίθετη πλευρά (δες παρακάτω) το κεφάλι του μωρού.

Κάνουμε ομάδες(σετ) 10 επαναλήψεων 2 με 4 φορές την μέρα για κάθε άσκηση. Αφού τοποθετήσουμε το κεφάλι στην επιθυμητή για την άσκηση θέση, το σταθεροποιούμε εκεί για περίπου 5 με 10 δευτερόλεπτα(μετράμε αργά μέχρι το 10).
    
    Εάν το μωρό μας «γέρνει» το κεφάλι του προς τα αριστερά…

Ασκήσεις θεραπείας αριστ. συγγενούς ραιβόκρανου

 

 

 α.) στρίβουμε απαλά το κεφάλι να κοιτάει το πρόσωπο προς τα αριστερά, ενώ το παιδί είναι καθιστό ή ξαπλωμένο και του κρατάμε σταθερό τον κορμό «κοντράροντας»-πιέζοντας ελαφρά το στήθος.


 

 

 Άσκηση για συγγενές ραιβόκρανο αριστερά

 

β.) γέρνουμε απαλά το κεφάλι και τον λαιμό προς τα δεξιά, «κοντράροντας»-σταθεροποιώντας τον κορμό από τον αριστερό ώμο.   

Ασκήσεις θεραπείας αριστ. συγγενούς ραιβόκρανου

 

 

 

 

 

 

 

Εάν το μωρό μας «γέρνει» το κεφάλι του προς τα δεξιά…

 

Ασκήσεις θεραπείας συγγενούς ραιβόκρανου δεξιά

 

 

α.) στρίβουμε απαλά το κεφάλι να κοιτάει το πρόσωπο προς τα δεξιά, ενώ το παιδί είναι καθιστό ή ξαπλωμένο και του κρατάμε σταθερό τον κορμό «κοντράροντας»-πιέζοντας ελαφρά το στήθος. 

 

 

 Ασκήσεις θεραπείας (δεξιά) συγγενούς ραιβόκρανου

 

β.) γέρνουμε απαλά το κεφάλι και τον λαιμό προς τα αριστερά, «κοντράροντας»-σταθεροποιώντας τον κορμό από τον δεξιό ώμο.   
 
  

 

 

 Καλό είναι για μην ταλαιπωρούμε το μωρό μας, να του προσφέρουμε οπτικοακουστικά ερεθίσματα για να το απασχολούμε (κάποιο παιχνίδι που ξέρουμε ότι του αρέσει ή κάποιος να κρύβεται και να επανεμφανίζεται –κουκου τσα- κλπ.).
    Χρησιμοποιείστε την φαντασία σας για το πώς να τοποθετήσετε το μωρό μας ανάλογα με τον αν είστε μόνοι σας ή με κάποιον να σας βοηθά. Κάντε τις ασκήσεις παιχνίδι και μέρος της καθημερινής επαφής με το μωρό σας για να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα.

Μωρό ξαπλωμένο σε πρηνή θέση(ραιβόκρανο αριστ.)   Σημαντικό είναι στην καθημερινότητα του μωρού μας να του δίνουμε κίνητρα για κινητοποιεί και να γυμνάζει ενεργητικά τον επηρεασμένο μυ. Τοποθετούμε το μωρό ξαπλωμένο στην κοιλίτσα του(πρηνή θέση) με τα παιχνίδια του από την πλευρά που έχουμε το ραιβόκρανο.


    

 

Μωρό με ραιβόκρανο αριστ. αγκαλιά

 

 

Προσπαθούμε να το κρατάμε συχνά στην αγκαλιά μας, σε στάση που να χαλαρώνει το ραιβόκρανο. 
 


    Υπομονή, επιμονή και τακτική ιατρική παρακολούθηση.

Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας. twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες