παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Είναι συχνό πρόβλημα η (σύμφυση) σύμμυση των χειλέων του αιδοίου;

Σίγουρα δεν είναι σπάνιο! Τα ποσοστά εξαρτώνται από την ηλικία του παιδιού καθώς και από την μεθοδολογία της μελέτης. Υπολογίζεται η συχνότητα γύρω στο 2 με 3% όλων των κοριτσιών αν και κάποιες μελέτες δείχνουν ότι μέχρι σχεδόν το 1/3 των κοριτσιΣύμμυση μικρών χειλέων αιδοίου σε βρέφος 4μηνώνών έχουν κάποιο βαθμό σύμμυσης.  Πιο συχνά παρουσιάζεται στα κορίτσια 2 μέχρι 4ων χρόνων, ηλικία μεγαλύτερης συχνότητας και της αιδοιοκολπίτιδας που πολλές φορές συνυπάρχει.

Όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω, η βασική αιτία είναι η φυσιολογική έλλειψη οιστρογόνων στο κορίτσι προεφηβικής ηλικίας, κάτι που δεν ισχύει για το βρέφος μέχρι 3μηνών.
Στα μωράκια, τα οιστρογόνα είναι αυξημένα λόγω της μεταφοράς τους από τον πλακούντα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Για αυτό το λόγο, η σύμμυση των μικρών χειλέων του αιδοίου στα βρέφη μέχρι 3μηνών είναι εξαιρετικά σπάνια και αν διαπιστωθεί σε αυτή την ηλικία αξίζει περαιτέρω διερεύνησης, ειδικά εάν συνοδεύεται από αμφίβολα γεννητικά όργανα(πχ μεγάλη κλειτορίδα, λίγο πρησμένα χείλη αιδοίου κλπ).

Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας. twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες