παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Πως έπαθε την σύμμυση (σύμφυση) των χειλέων του αιδοίου η κόρη μου;

Τα έξω γεννητικά όργανα του κοριτσιού διαφέρουν σημαντικά από αυτά της ενήλικης γυναίκας ή αΣύμμυση μικρών χειλέων αιδοίου σε βρέφος 4μηνώνκόμα και από της έφηβης κοπέλας. Υπάρχουν μόνο μικρά χείλη τα οποία, λόγω κατασκευής εφάπτονται, σχεδόν συνέχεια. Για να διαμορφωθούν σταδιακά τα μεγάλα χείλη και το αιδοίο να αρχίσει να παίρνει την ενήλικη μορφή του είναι απαραίτητα τα οιστρογόνα, οι ορμόνες δηλαδή του γυναικείου φύλου. Η αύξηση των οιστρογόνων γίνεται φυσιολογικά κοντά στα ένατα γενέθλια, όταν το κορίτσι πλησιάζει στην εφηβεία.

 

Λόγω της έλλειψης οιστρογόνων η επιδερμίδα του αιδοίου είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη. Η τριβή, μαζί με ερεθιστικές ουσίες όπως τα ούρα και τα κόπρανα, εύκολα βλάπτουν το δέρμα και την επιφάνεια των χειλέων του αιδοίου. Κατά τη φάση της επούλωσης, λόγω γειτνίασης, οι άκρες των χειλέων συμφύονται-ενώνονται μεταξύ τους με τη δημιουργία μιας λεπτής διάφανης μεμβράνης. Η μεμβράνη αυτή μπορεί να καλύψει μέρος ή ακόμα και σχεδόν ολόκληρη την είσοδο του αιδοίου.

Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας. twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες