παιδίατρος ιατρικές συμβουλές επείγοντα περιστατικά παιδιατρικά πυρετός άρρωστο παιδί Ρέθυμνο Κρήτη
     
 
παιδίατρος παιδιατρικά επείγοντα Ρέθυμνο Κρήτη
ενδιαφέροντα sites παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη
παιδιατρικές συμβουλές παιδίατρος Ρέθυμνο Κρήτη Επικοινωνήστε μαζί μας. Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, Ρέθυμνο Κρήτη
ένας παιδίατρος και πατέρας μοιράζεται τις γνώσεις, 
τις εμπειρίες και την αγάπη του για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
 
 

Πότε πρέπει να ανησυχήσω;

Μαμά και μωρό κοιμούνταιΕάν το πρόβλημα του παιδιού είτε δεν ταιριάζει με καμία από τις παραπάνω καταστάσεις, είτε είναι πολύ έντονο και μοιάζει να κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, είτε δεν υποχωρεί με τις παραπάνω θεραπευτικές τεχνικές, προτιμότερο είναι να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας. Υπάρχουν παθολογικές περιπτώσεις όπως αυτές κάποιων μορφών παιδικών σπασμών που μπορούν να μπερδευτούν εύκολα με διαταραχή ύπνου και μπορεί να χρειάζονται έλεγχο από παιδονευρολόγο.

Η χορήγηση φαρμάκων σε παιδιά με διαταραχές ύπνου περιορίζεται σε επιλεγμένες περιπτώσεις ιδιαίτερα ανθεκτικών μορφών, ή σε παιδιά με σοβαρά αναπτυξιακά προβλήματα και δεν χορηγείται για διάστημα μεγαλύτερο των 3-6 εβδομάδων.

Παραδείγματα αποτελούν νυχτερινοί τρόμοι ή υπνοβασίες με βίαιες αφυπνίσεις και κίνδυνο τραυματισμού του παιδιού (βενζοδιαζεπίνες ή αντικαταθλιπτικά), εφιάλτες που τρομοκρατούν το παιδί σε βαθμό να αποφεύγει τον ύπνο (διφαινυλδραμίνη ή αντικαταθλιπτικά), έντονη αϋπνία που δεν αφήνει το παιδί να ζήσει φυσιολογικά (αντισταμινικά, ένυδρο χλωράλη ή βενζοδιαζεπίνες) και τέλος διαταραχές του κιρκαδιανού ρυθμού ή αναπτυξιακά προβλήματα (μελατονίνη).

Η απόφαση για την λήψη ή όχι της κατάλληλης αγωγής ανήκει αποκλειστικά στο παιδίατρο.

Ενημερωθείτε άμεσα στο e-mail σας. twitter blog
facebook youtube
2011 Παιδίατρος Βαράκης Νίκος | Γερακάρη 73 Ρέθυμνο | Τηλ: 28310 20100 | Κινητό: 6977989326 | Φαξ: 28310 20199 | e-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες